Bra läge att låsa sig vid Assa Abloy

Högt P/E-tal och låg direktavkastning talar egentligen emot ett köp av Assa Abloys aktie. Men bolagets tillväxtstrategi lockar många investerare, och med tillväxtagendan intakt finns skäl att långsiktigt tro på fortsatt kursresa uppåt, anser tidningen Aktiespararen.

Under strecket
Publicerad
SCANPIX
Foto: SCANPIX
Annons

Assa Abloy går som tåget såväl på börsen som i rörelsen. På den globala låsmarknaden, som bolaget leder, kommer elektroniska lösningar i språngmarsch. Detta skapar förutsättningar för väsentligt högre marknadstillväxt än den som gäller för andra byggrelaterade sektorer. Som marknadsledare är Assa Abloy bäst positionerat för att dra nytta av det. Bolaget springer lite fortare än konkurrenterna, tar marknadsandelar och vidgar sitt försprång.

Med höga marknadsandelar på nyckelmarknader för mekaniska lås, och produktion i samma högkostnadsländer, fruktade för några år sedan många att Assa Abloy strax skulle bli en lätt match för kinesiska lågpriskonkurrenter. Företagsbygget hängde ihop finansiellt, men de enheter som i en strid ström hade förvärvats runt millennieskiftet var inte integrerade utan fortsatte att tillverka lås för nybyggnation och, den betydligt större, lokala ersättningsmarknaden.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons