X
Annons
X
Recension

Triplicate Bra, Dylan – men nu räcker det med covers

I helgen landar Nobelpristagaren i litteratur i Stockholm för två konserter och för att ta emot sin Nobelmedalj. Inför detta har han också släppt ett nytt trippelalbum, som SvD:s Dan Backman gillar. Men börjar det inte bli dags för nya Dylan-låtar i stället för covers?

Bob Dylans nya grej är siffran tre, skriver SvD:s Dan Backman – som dock ger Nobelpristagarens nya album betyget fyra tärningsprickar. Foto: Chris Pizzello/TT
Läs mer om Musikveckan med SvD

Bob Dylans senaste grej är siffran tre. Det nya albumet med amerikanska standarmelodier är det tredje i ordningen, det innehåller 30 låtar fördelade på tre skivor, cd eller vinyl, vardera med en speltid kring 30 minuter.

Det är naturligtvis ingen slump. Bob Dylan berättar i en nyligen publicerad intervju på hemsidan att han ser siffran tre som symbol för avslut, tur och ljus. Han påpekar också att den optimala längden för graverandet av en lp-skiva är 30 minuter, alltså 15 minuter på var sida. Ett faktum alla vinyl-entusiaster är väl bekanta med. Dylan beklagar att hans lp-skivor var för långa och som ett resultat fick ett svagt och tunt ljud.

Bob Dylans nya grej är siffran tre, skriver SvD:s Dan Backman – som dock ger Nobelpristagarens nya album betyget fyra tärningsprickar.

Foto: Chris Pizzello/TT Bild 1 av 2
Foto: Joel Ryan / TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X