Bra bas för ö-luffen

Jag och mina kompisar ska till Kroatien i juli, stannar i 10 dagar. Vi flyger till Split och tänkte stanna där en dag kanske, sen ska vi vidare ut till öarna. Vi funderar på om vi ska bo på Hvar alla dagar och ta oss vidare därifrån till de andra öarna, eller om vi ska flytta runt och bo på olika. Vad skulle ni rekommendera? Vi har inte bokat några rum i Split tills vi kommer ner, är det helt kört att få tag i något om man gör det på plats eller finns det gott om rum att hyra? / Hanna

Under strecket
Publicerad
Hvar stad.

Hvar stad.

Foto: COLOURBOX
Annons

Juli är högsäsong så om ni vill vara på den säkra sidan, och om ni garanterat vill få ett bra boende i ett bra läge, så bokar ni rum i Split i förväg. Men erfarenheten säger ändå att om ni inte har specifika krav på ert boende så finns det alltid något. Rumsförmedlare brukar möta vid flygbussen.

Ett prisvärt och trevligt alternativ är att hyra just rum, eller sobe som det heter. För några veckor sedan bodde jag hos en trevlig kvinna som heter Malena och som hyr ut tre nyrenoverade rum i ett hus innanför murarna i centrala Split.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons