Annons

Bra att partiernas historia diskuteras

Kritikerna menar nu att den som var emot sanktioner var för apartheid. Men minnet är kort och selektivt så det kan vara bra att friska upp det, skriver Per Hagwall (M) efter kritiken mot Moderaternas idéprogram.

Under strecket
Publicerad

Kontroversen kring en passus i Moderaternas idéprogram har det goda med sig att det faktiskt lyfter intresset för vad partierna historisk tyckt och varför. Kritiker ser nu sin chans att åter påstå att Moderaterna varit för allt dåligt och mot allt som är bra, medan motsatsen påstås gälla för socialdemokratin. Så enkelt ordnad är dock inte världen och det finns nu möjlighet att genomföra en folkbildningsinsats på den punkten.

Anders Edwardsson har på Brännpunkt visat hur rösträttsfrågan inte var svart eller vit utan full av färger och gråskalor. Detsamma gäller sanktionerna mot Sydafrika. Kritikerna menar nu att den som var emot sanktioner var för apartheid. Men minnet är kort och selektivt så det kan vara bra att friska upp det. Här följer några citat från en text av Ulf Kristersson i Svensk Tidskrift 1987:

Annons
Annons
Annons