Annons

Per Gudmundson:Bra att kommunerna får verktyg mot tiggeriet

”Det är positivt att vi nu kan verkställa det beslut som vi har fattat i Vellinge kommun för över ett år sedan. Frågan om tiggeriförbud är principiellt intressant och jag vet att många kommuner har väntat på Högsta Förvaltningsdomstolens beslut” säger Carina Wutzler (M), ordförande i kommunstyrelsen i Vellinge.
”Det är positivt att vi nu kan verkställa det beslut som vi har fattat i Vellinge kommun för över ett år sedan. Frågan om tiggeriförbud är principiellt intressant och jag vet att många kommuner har väntat på Högsta Förvaltningsdomstolens beslut” säger Carina Wutzler (M), ordförande i kommunstyrelsen i Vellinge. Foto: Andreas Hillergren/TT
Under strecket
Publicerad

Moderatstyrda Vellinge kommun blir först med tiggeriförbud. På fem platser – i Vellinge centrum, Höllviken samt Skanörs centrum och hamn – förverkligas nu det förbud som fullmäktige beslöt om för ett år sedan, men som fördröjts av rättsprocesser.

Länsstyrelsen, Förvaltningsrätten och Kammarrätten sade nej. Men Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) gav på måndagen Vellinge rätt.

Annons
Annons
Annons