Annons
X
Annons
X

BP vann tack vare självmål

Två lag som försökte bjuda på kreativ, spelande fotboll. Ett lag som gjorde det aningen bättre. Brommapojkarna vann rättvist hemma mot Halmstad med 1-0 (1-0).

Av TT
BP-jubel efter matchens enda mål.
BP-jubel efter matchens enda mål. Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX

Bollen längs marken, tålmodigt passningsspel och när de långa uppspelen användes så var tillfällena väl avvägda. Både hemmalaget Brommapojkarna och gästande Halmstad satsade på att metodiskt spela sig fram till målchanserna, snarare än att slänga iväg chanspassningar i djupet. Brommapojkarna gjorde det klart bäst. Även om Halmstad hade sin möjligheter - exempelvis Marcus Olssons vänsterskott från mitten av straffområdet i den första halvleken - var de flesta heta chanserna tillskrivna hemmalaget. Men när väl matchvinnande 1-0 föll, då var det en Halmstadsspelare som gjorde det. BP:s Manchester City-lån John Guidetti, som sprang och sprang och sprang matchen igenom, slängde in ett inlägg från högersidan efter knappa kvarten och HBK-backen Tomas Zvirgzdauskas glidtacklade in den i eget mål. Guidettis löpvillighet skapade många ytor för lagkamraterna och för honom själv, bland annat ett friläge som han borde ha utnyttjat bättre. Nu blev det bara ett tamt försök att runda Halmstadmålvakten Robin Malmkvist.

Bortalaget lyfte upp laget i den andra halvleken, men ett tätt samlat Brommapojkarna tog udden av gästernas anfall, som inte kom någon vart. Under de sista 20 minuterna skapade Halmstad i stort sett ingenting.

Lasse Mannheimer/TT
Stockholm TT

Annons
X
Annons
Annons
X

BP-jubel efter matchens enda mål.

Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X