BP missade chansen att gå upp i topp

Det är farligt att stirra på tabellen. Brommapojkarnas planer på att nå 22 poäng och täten i superettan grusades efter bara 1-1 mot nästjumbon Mjällby.

Under strecket
Publicerad
Annons

Största BP-bristen: Laget saknade en forward av 20-årige Fredrik Olssons kaliber. I motsats till BP:s duo Olle Kullinger och Olof Guterstam visade Mjällbys Olsson sig, tog emot bollen följsamt och markerade vad han ville. På det sättet talade vänsterfoten till 0-1 i 26:e minuten.
BP:arna duttade, visade inte tillräcklig löpvilja, och kom inte i de mest fördelaktiga skottlägena, även om Kullinger hade tre-fyra tillfällen att trycka dit bollen.
Mjällby var väl så bollskickligt som BP - i början. Så småningom bedarrade gästernas framfart. Ändå var det tur för BP att mittbacken Mikael Nordh kunde nicka in kvitteringen på Mattias Johanssons hörna sekunderna före pausen.
Mjällby kom till Grimsta utan fulltalig bänk och fick stuva om i laget. Som mittback såg vi Simon Sjöfors, före detta målgörare. Och välspelande Jonas Andersson, tidigare i Hammarby, gjorde sin första A-lagsmatch för året.

– Stridsmoralen var hög, konstaterade Mjällbytränaren Sören Cratz.
Mjällby söker fortfarande första vinsten. Gårdagens
resultat var det sjätte oavgjorda.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons