Boxningskarriären över för Fornling

Knockouten i VM-matchen i Tyskland blev Sven Fornlings sista match.

Skadan stoppar honom från en comeback i boxningsringen.

– Det känns som min egen begravning, men hellre en match för lite än en för mycket, säger han till Sydsvenskan.

Under strecket
TT
Publicerad
Sven Fornling, höger, har gått sin sista match. Arkivbild.

Sven Fornling, höger, har gått sin sista match. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT
Annons
Sven Fornling, höger, har gått sin sista match. Arkivbild.

Sven Fornling, höger, har gått sin sista match. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT
Sven Fornling, höger, har gått sin sista match. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Det var i november som Sven Fornling från Malmö knockades av Dominic Bösel i tyska Halle. Svensken fick tillbringa ett par dygn på sjukhus efter att det konstaterats att han hade en blödning på en hjärnhinna.

I dag mår Fornling bra, och har fått klartecken att återgå till träning och boxning – vilket också var hans plan fram tills nyligen. Men Sven Fornling nekas på grund av sin skada proffslicens av Svenska proffsboxningskommissionen, som följer internationellt reglemente, skriver Sydsvenskan.

Enligt kommissionen riskerar Fornling vid en fortsatt karriär i ringen att drabbas av hjärnblödning, kronisk huvudvärk och koncentrationssvårigheter.

– I dag är jag ledsen att jag övertygade alla i min närhet så länge att jag skulle tillbaka. Jag hade svårt att se en väg för mig själv om jag inte boxades. Det har inte varit lätt att släcka ljuset så det har verkligen tagit emot och därför försökte jag nog in i det sista hitta en väg, säger han till Sydsvenskan.

Enligt Fornling hade han pusselbitarna efter matchen i Halle, men det var kommissionens beslut som fick dem att falla på plats. Fornling, som under sin karriär tog hem IBO-titeln i lätt tungvikt, har vid sidan om boxningen arbetat som revisor – ett jobb han har kvar. Hemma finns även hans fru och två barn.

– Jag ska njuta mer av min vardag som kommer att bli mer kravlös. Jag är lite rädd för att ge mig in i ett nytt projekt för jag är rädd att det kanske till slut bara handlar om det. Inför min första VM-match tänkte jag på min motståndare 20 timmar om dygnet i sex månader. Det var mer än jag tänkte på min fru och mitt barn. Så vill jag inte ha det igen, säger han.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons