SvD Perfect Guide
Annons
Krönika

Kristina Adolfsson:Bowies bortglömda musa

Var på ett ost & Bowie-party i helgen. I det här fallet fest med samlingsfokus på David Bowie plus hög nivå på ostbrickan. Faktiskt både på osten och själva brickan.

Text: Kristina Adolfsson - 4 februari 2016

En av gästerna hade gjort ett ambitiöst Bowie-quiz som antagligen borde ha mött en kunnigare samling tävlande. Då de olika tävlingsgrupperna verkade ha svårigheter att högt ljuda sin poängställning när de rätta svaren avslöjades gick vinsten, en påse gyllene stardust, helt korrekt till värdparet.

Alla fick också spela varsin Bowie-låt och berätta varför de valt just den. En bekände till sin låt hur han valt att gå ut och röka med sin kompis, trots att han mött Bowie iklädd en spännande tunika i foajén på väg upp på scen och trots att han åkt ända till Brighton, eftersom hans kompis var skeptisk till hela kvällen och han själv ändå var mest intresserad av att se huvudakten Groundhog. Ett beslut som, vilket man tydligt kunde se, plågar honom än idag.
Värden berättade hur han och en kamrat övat in en serie dansmoves som de skulle glida fram till en klasskompis med, föremålet för många heta drömmar. I deras tänkta scenario skulle hon vara ute på dansgolvet på en specifik klubb och tack vare dansen ögonblickligen förstå att killarna var hetare än lava och borde få hennes kärlek. De övade och övade men när de väl kom till den klubb där de var bergsäkra att allt detta skulle infrias blev de inte insläppta av vakten.