Bounce är tillbaka i stan med The Score

Under strecket
Publicerad
Annons

Upp med händerna! Bounce kommer tillbaka till Dansens hus i Stockholm för fjärde gången sedan succén 1998 med ”Rot”.
”The Score” heter den femåriga gruppens nya verk som får urpremiär den 11 april nästa år. Och även om temat spinner kring de adrenalinkickar man kan få av stötar i form av bankrån och kärlek, så kan man nog tryggt förvänta sig intäkter.
Den förra showen, ”Bounce”, sålde 20 000 biljetter i Dansens hus, vars budget tog ett riktigt glädjeskutt 2001 med dubbla publiksiffror. ”Bounce” spelades i London och turnerar nu i Europa med en ny rollbesättning. Under tiden har de åtta Bouncarna själva gjort ”Bounce vs Petter” i folkparkerna, tv-shower samt spritt ut sig i olika produktioner.

Men arbetssättet i Bounces kärna är detsamma; att skapa koreografi tillsammans och ta vara på vars och ens idéer och stilmässiga specialiteter. Allt med syfte att höja streetdancens ribba på scenen. En gång om året åker medlemmarna på inspirationsresa till Los Angeles.
”The Score” är inspirerad av kända filmer om
kupper som ”Heist”, ”Heat”, ”Reservoir dogs” och ”Ocean”s eleven”. Temat har väckt viss intern diskussion om vilken image man vill sprida till sin unga publik om dansarna rusar runt på scenen med pistoler.
Trots framgångarna går presskonferensen i Dansens hus i ett slags blygsamhetens anda. Bounce är sina värsta kritiker. Men visst hoppas man på USA-turné och en nordisk dito för ”The Score”. I Dansens hus är 26 föreställningar inplanerade.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons