Annons

Tills Frank skiljer oss åtBottenbetyg till Peter Magnussons buskis

Liv Mjönes och Peter Magnusson i ”Tills Frank skiljer oss åt”.
Liv Mjönes och Peter Magnusson i ”Tills Frank skiljer oss åt”. Foto: Nordisk Film

Löjliga personer säger löjliga saker – det är svårt att förstå att något så jönsigt och krystat som ”Tills Frank skiljer oss åt” kan ha överlevt ända fram till biopremiär.

Under strecket
Publicerad

Det finns många teorier om humorn och om skrattet, somliga mer övertygande än andra; till de mindre sofistikerade hör den som upphovsmännen bakom ”Tills Frank skiljer oss åt” håller sig med. Här handlar det helt enkelt om att löjliga personer säger löjliga saker – ett slags firmafestbuskis på tema relationsmarknad. Och jag räknade till exakt noll skratt i salongen under visningen.

Vera (Liv Mjönes) klär sig knasigt och har någon Tourettes-variant som gör att hon alltid säger det allra mest olämpliga man kan tänka sig i varje situation, vilket föranleder diverse dumma lögner och bortförklaringar som ingen människa köper. Icke desto mindre får hon ligga med väldigt många – filmen börjar med att hon får provsvar som bekräftar diverse könssjukdomar – men i gengäld får hon till seriösa och långvariga relationer med exakt ingen. Vilket borde vara förvånande för just ingen.

Annons
Annons
Annons