Annons
X
Annons
X

Bottenbetyg för Husmark Pehrson

Fredrik Reinfeldt (M) och Anders Borg (M) får fortsatt godkänt av svenska folket, värre ser det ut för Cristina Husmark Pehrson (M) som efter hård kritik mot sjukförsäkringssystemet får sänkt betyg.

Av TT
Christina Husmark Pehrson, Fredrik Reinfeldt och Anders Borg.
Christina Husmark Pehrson, Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. Foto: ANDERS WIKLUND, FREDRIK SANDBERG, JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX

Statsminister Reinfeldt och finansminister Borg får höjt betyg och fortsätter att vara de populäraste i regeringen, enligt en undersökning som Sifo har gjort på uppdrag av Aftonbladet. Både Reinfeldt och Borg får med betyget 3,5 godkänt för deras sätt att hantera det senaste året turbulens i ekonomin.

Minst populär är socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrson (M) som efter kritiken mot sjukförsäkringssystemet får sitt betyg sänkt till 2,4 av 5. Men redan innan hon fick sitt betyg var hon medveten om att opinionen var emot henne.

– Tar man på sig ett uppdrag som minister får man också vara beredd på att ta kritik - i synnerhet om man börjar presentera nya reformer inom trygghetssystemen, sade hon i en intervju till TT i anslutning till julhelgen.

Annons
X

Folkpartiledaren Jan Björklund får nätt och jämnt godkänt med 3,0. För Centerledaren Maud Olofsson och Kristdemokraternas Göran Hägglund blir betygen 2,7 respektive 2,8.

I undersökningen fick 1 000 personer över 15 år sätta betyg på de ministrar de kände igen.

Stockholm TT

Annons
Annons
X

Christina Husmark Pehrson, Fredrik Reinfeldt och Anders Borg.

Foto: ANDERS WIKLUND, FREDRIK SANDBERG, JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X