Kan hypnos få dig att glömma tv-serier?

Är din favoritserie slut? Eller har du blivit utsatt för spoilers? Ta det lugnt – med hjälp av en ny digital hypnostjänst kan du glömma det du både sett och hört.

Under strecket
Publicerad
Hypnotisören Fredrik Praesto.

Hypnotisören Fredrik Praesto.

Annons
Hypnotisören Fredrik Praesto.

Hypnotisören Fredrik Praesto.

Hypnotisören Fredrik Praesto.

Alla har vi varit där. När ett ignorant pucko i umgängeskretsen avslöjat något helt avgörande som sker i favoritserien – innan du själv hunnit se det. Lika många är vi som också lämnats med en ekande tomhet i bröstet efter att ha sett klart en serie vi verkligen älskat att följa.

Men nu finns det ett sätt att uppleva favoritserien en gång till – som om det vore för första gången. Den svenska hypnotisören Fredrik Praesto har tillsammans med elektronikföretaget Samsung just släppt Unspoil me – en digital hypnostjänst. Med hjälp av en 18 minuter lång skräddarsydd hypnos ska betraktaren guidas att glömma bort hela, eller delar av filmer och tv-serier. Självhypnosen ska helt enkelt styra hjärnan att glömma bort både det vi sett och hört.

– Under självhypnos kan vi ta kontrollen över omedvetna processer. Detta kan vara väldigt effektivt för att skapa mentala förändringar hos en person, som det medvetna logiska sinnet inte kan uppnå. Hypnos har genom historien används för att glömma saker, ofta i terapeutiskt syfte. Med Unspoil me kan vi använda detta för att skapa nya upplevelser i stället, säger Fredrik Praesto i ett pressmeddelande.

Och vem vill inte uppleva Stranger Things en gång till? Eller Game of Thrones? Eller Twin Peaks? Eller...

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons