X
Annons
X

Boston i chock efter bombdåden

Tre döda, 176 skadade, och en stad lämnad med en ansträngande tystnad. Men explosionerna i Boston skakar också om hela USA – stora sår rivs upp och skapar återigen en förhatlig känsla av osäkerhet. USA söker nu efter såväl skyldiga som svar.

Det är tomt och tyst, sammanbitet deprimerande. På uteserveringen till restaurangen Stephanies on Newbury, två kvarter ifrån där bomberna exploderade, är det som om tiden på ett sätt stannat upp. Utskjutna stolar som vittnar om panik, halvtomma glas och notor som aldrig har hunnits betala. Allt har övergivits i förskräckelse.

– Marken skakade och det lät som om ett hus rasade redan vid den första explosionen. Men det var först vid den andra som jag förstod att det var en attack. Sekunder senare kom folk mot oss täckta i blod. Alldeles där borta låg en kvinna som fått ena benet bortsprängt.

Gerry Gornish ger funktionären en kram efter att han fått ta emot sin medalj. Han var bara 500 meter från mål när bomberna gick av. – Hade jag inte stannat och kramat om min fru på vägen, hade jag varit i mål det small, säger han.

Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF Bild 1 av 6

Målstreckan till maratonloppet är avspärrad dagen efter.

Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF Bild 2 av 6

Johan och Sanna Eklund, äter frukost på sitt hotell dagen efter attacken mot Boston Marathon. Johan sprang i mål ca en timme innan explosionerna. Sanna hade stått precis vid mållinjen och väntat på honom.

Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF Bild 3 av 6

Sanna och Johan Eklund. Johan sprang i mål ca en timme innan explosionerna. Sanna hade stått precis vid mållinjen och väntat på honom.

Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF Bild 4 av 6

Maggie Warren, restaurangchef på Stephanie's städer undan borden efter att folk flytt från restaurangen i panik. Stephanies ligger på en parallellgata, precis intill mållinjen.

Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF Bild 5 av 6

Vid korsningen Berkely st och St James kan maratonlöparna hämta sina medaljer dagen efter loppet. Stämningen är dämpad, många gråter.

Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF Bild 6 av 6
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X