Bostadsutvecklaren Besqab högt värderad nykomling

Besqab växer i bostadsbristens Stockholm. Tidningen Aktiespararen anser dock att substansvärdet värderas alltför högt för att aktien ska vara intressant.

Under strecket
Publicerad
TOMAS ONEBORG
Foto: TOMAS ONEBORG
Annons

Stockholmsfokuserade bostadsutvecklaren Besqab börsnoterades i juni. Erbjudandet omfattade en tredjedel av aktiestocken, bestod huvudsakligen i en nyemission och tillförde bolaget 311 miljoner kronor. Med undantag för ett par veckor i oktober, då börsen generellt satte sig, har aktien handlats över introduktionspriset 73 kronor. Föregångaren, bostadsutvecklaren Oscar Properties har dalat sedan noteringen i februari.

I Stockholmsområdet råder bostadsbrist med raskt stigande bostadspriser som självklar följd. Ett ökat bostadsbyggande avhjälper bristen och dämpar möjligen prisutvecklingen men det är inte säkert. Stagnerande eller lägre bostadspriser skulle göra en flytt till Stockholm gripbar för fler. Det rekordlåga ränteläget driver på bostadspriserna över hela landet. Den säkraste utsagan vad gäller Stockholm förefaller vara att marknaden kommer att förbli het.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons