Annons

Bostadspolitiken nu fullständigt orimlig

Foto: Hasse Holmberg

PODD | 11 september. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras de förändringar som regeringen planerar för bostadsmarknaden. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras de förändringar som regeringen planerar för bostadsmarknaden. Från och med den första oktober blir det nämligen olagligt att hyra ut en hyresrätt till marknadspris om man inte har värdens tillåtelse. Då riskerar man böter, eller fängelse i upp till två år.

Det införs också andra skärpningar, som att en hyresgäst med förstahandskontrakt kan bli av med det så fort en andrahandsuthyrning uppdagas och att även om man har tillstånd att hyra ut så har man i lagens mening förverkat rätten till sin hyresrätt.

Vad är det för problem som regeringen försöker lösa med sina förslag egentligen och hur kommer det sig att Liberalerna och Centerpartiet har ställt sig bakom det här? Det diskuterar ledarsidans Catarina Kärkkäinen och Lydia Wålsten tillsammans med Fredrik Kopsch, universitetslektor i Fastighetsvetenskap vid Lunds Universitet och Caspian Rehbinder från Timbro.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons