Annons

Bostadsministerns tystnad kompakt

Vän av ordning trodde att S och MP skulle presentera den ”aktiva statliga bostadspolitiken” som de efterfrågat så mycket före valet när de fick möjlighet att bilda regering. Men nye ministern Mehmet Kaplan är mer eller mindre knäpptyst om hur vi ska lösa bostadsbristen, skriver Caroline Szyber (KD).

Publicerad

**Alliansregeringen genomförde **den största översynen av regelverket för byggande och planering av bostäder som Sverige skådat på många herrans år. 112 skarpa förslag till åtgärder lades på riksdagens bord. Åtgärder som gör det enklare, tydligare och mer förutsägbart att planera för och bygga bostäder i Sverige. Planprocessen kortades ned, byggreglerna för student- och ungdomsbostäder förenklades och vi skapade gemensamma byggregler i hela landet, i stället för kommunala.

Nu byggs det bostäder igen i Sverige, nästan som aldrig förr. Och det behövs. Alltsedan 1990-talets början har Sverige byggt hälften av vad Norge, Danmark och Finland gjort per capita.

Det är anmärkningsvärt att regeringen lämnar walk over om en så viktig fråga som hur vi ska lösa bostadsbristen i Sverige, skriver Caroline Szyber (KD).

Foto: TOMAS ONEBORG, FREDRIK PERSSON/TT Bild 1 av 2

Det är anmärkningsvärt att regeringen och dess bostadsminister Mehmet Kaplan lämnar walk over en så viktig fråga som hur vi ska lösa bostadsbristen i Sverige, skriver Caroline Szyber (KD).

Foto: FREDRIK PERSSON/TT Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons