Annons
X
Annons
X

Maria Ludvigsson: Bostadseländet är en parodi på sig själv

Skandalerna i Kommunal
Margot Wallström går före i kön.

Margot Wallström går före i kön. Foto: Henrik Montgomery/TT

Kommunal anklagas för att föra sina medlemmar bakom ljuset när Tony Irving dansar naken på fackförbundets egen restaurang. (Den har av somliga kallats lyxrestaurang, men det är nog en bit kvar till första stjärnan...) Som om detta inte vore nog har samma fack gjort sig skyldigt till att dra själva utrikesministern vid näsan.

I morse kom skandal-kommunal-nyhet nummer två när Margot Wallström rasade över särbehandling och det egna hyreskontraktet i Stockholms innerstad.

Det hela rymmer så mycket dumhet och mygleri. Varför driver ett fackförbund krog? Varför uppträder porrstjärna på samma krog och varför tycker ansvariga att det är helt i sin fackliga ordning?

Annons
X

Och varför äger samma förbund fastigheter med hyresrätter som de hyr ut till, vad det verkar, godtyckligt utvalda bostadslösa?

Och varför, oh varför, antar statsråd Wallström att det är helt normalt att snabbt få en hyresrätt i Stockholms innerstad utan att någon som helst kö har passerats? Hon försäkrade sig förvisso att allt var i sin ordning, så skulden kommer att tillskrivas Kommunal... (Wallström har ännu ej skyllt det inträffade på Israel.)

Förutom det uppenbart skandalösa i affärerna, är det ständigt lika motbjudande när politiker som förespråkar ett visst system – för folket – gör vad de kan för att själva gå runt det.

Att hyresmarknaden är ur funktion ifrågasätter snart ingen mer än Hyresgästföreningen. Varje skandal blir ytterligare sorglustiga påminnelser om hur bisarrt det är att överregleringar och monopol fortlever. Förutom KD och C finns inget politiskt initiativ för verkliga reformer.

M och FP må flina åt de fackliga skandalerna, men de är medskyldiga så länge de inte föreslår avreglering och marknadsekonomi på ett av de viktigaste områdena för medborgarna. Vad väntar ni på?

Annons

Margot Wallström går före i kön.

Foto: Henrik Montgomery/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X