Annons

Bortsprungen skygg tävlingshund skymtad

Hösten 2018: En lapp på en stolpe informerar om den bortsprungna hunden Leela strax utanför Skepparslöv. Hundratals personer har sökt efter den bortsprungna agilityhunden Leela i skogen vid Skepparslöv väster om Kristianstad. Arkivbild.
Hösten 2018: En lapp på en stolpe informerar om den bortsprungna hunden Leela strax utanför Skepparslöv. Hundratals personer har sökt efter den bortsprungna agilityhunden Leela i skogen vid Skepparslöv väster om Kristianstad. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Den colombianska VM-hunden Leela deltog i en agilitytävling i Kristianstad i höstas – men sprang bort. Sedan dess har hunden, som är en brunvit shetland sheepdog, varit borta trots idogt letande. Men nu ska en jägare ha skymtat vad man tror är den skygga tiken vid Ryssberget utanför Sölvesborg, rapporterar P4 Blekinge.

Även tidigare har rapporter inkommit om att Leela skymtats vid just Ryssberget. Enligt den nya observationen, som är upplags i den Facebookgrupp som skapades efter hundens försvinnande, kan hunden vara svårt angripen av skabb och har tappat det mesta av sin päls.

Annons
Annons
Annons