Stor skalbarhet i Smolteks affärsidé, personalstyrka behöver ej växa mycket mer - vd

Smoltek kan komma att behöva trefaldiga personalstyrkan på åtta personer, men mycket mer än så behöver nanoteknikbolaget växa antalet anställda. Det säger vd Anders Johansson vid Stora Aktiedagen.

Smoltek rasade på Spotlight när bolaget förra månaden meddelade att den tidigare kommunicerade målsättningen om att nå ett kundspecifikt licensavtal under 2018 ej kommer att uppnås.

Anders Johansson säger att det "egentligen inte är någon dramatik över huvud taget" då kommunikationen inte handlade om huvudaffären, som fortsatt ligger kvar.

På en fråga om hur framtida intäkter kommer att se ut säger Smoltek-chefen att de kommer att vara royaltybaserade.

- När man väl fått det att löpa handlar det om volym och tillverkning, så det är ganska straight forward på det sättet, tillägger han.

Ett licensavtal ger emellertid ganska lite intäkter direkt, utan pengarna kommer med visst fördröjning, enligt vd:n efter ett år eller mer.

- Man brukar börja med en produkt, sen fasa in fler produkter. Det är ganska stora investeringar när man utvärderar ny teknik från de här drakarna så man kommer växa successivt under tiden, säger han.

Smoltek har i dag åtta anställda. Anders Johansson säger att den siffran med tiden kan dubblas eller möjligen trefaldigas, men att det är någonstans där som "kostymen sitter".

- När teknologin är på plats, är verifierad och kan underhållas med ett R&D-gäng så kan man skala det här väldigt effektivt. Det är egentligen det som är skönheten i affären, man behöver inte bygga kostymen så mycket större, resonerar vd:n.

Nyheter av Finwire

Snabbfakta om Smoltek

Noteringsdatum
2018-02-26
Storleksklass
Mikrobolag
Lista
Spotlight
Flaggor
2 st
Huvudrådgivare
Partner FK