Börsplus avråder från att teckna Aros Bostadsutvecklings preferensaktier

Aros Bostadsutveckling är en sedan 2006 väletablerad bostadsutvecklare som vill notera sina preferensaktier på First North till en direktavkastning på 8,7 procent. Börsplus ställer
sig i en analys på torsdagen frågan om det är gott nog när det finns många andra bostadsutvecklare med preferensaktier som ger 9-10 procent i utdelning.

En anmärkningsvärd "specialare" med Aros Bostad är att investmentbolaget LMK verkar ha rätt till nästan hela egna kapitalet trots att grundarna sitter på 70 procent av stamaktierna.

"Vi har inget negativt att säga om Aros Bostad som bolag. Men vi ser inga vettiga skäl till varför just deras preferensaktie ska värderas högre än exempelvis Alm Equitys eller Genovas. Den lite udda kapitalfördelningen mellan preferens- och stamägare är inget plus", skriver Börsplus.

"Vi avråder från att teckna Aros Bostad. Det kan vara okej att köpa preferensaktien efter notering men vi ser inga skäl att ta den extra risken som en noteringssituation innebär för att hoppas på att avkastningskravet ska gå från 8,7 procent till 8,5 procent som är där Alm och Genova ligger", avslutar Börsplus sin slutsats kring aktien.

Nyheter av Finwire