SvD Börsplus ger en neutral rekommendation för Ziccum

Utvecklingsbolaget Ziccums notering är till hälften en nyintroduktion och till hälften en avknoppning från moderbolaget Inhalation Sciences. Ziccum har en intressant teknologi men är i ett tidigt skede, vilket syns på prislappen. Sista teckningsdag är 3 oktober. Det skriver SvD Börsplus i en analys på fredagen.

Börsplus konstaterar att Ziccum är en förhoppningsaktie, ett forskningsdrivet utvecklingsbolag utan intäkter och högtflygande planer.

Analystjänsten bedömer att om Ziccum i ett optimistiskt scenario år 2020 genomfört ett par lyckad kundprojekt som lett till licensaffärer är det inte svårt att se en värdering norr om 100 miljoner kronor baserat på hur andra förhoppningsbolag som nått en bit närmare sina mål värderas. Det är en potential på uppsidan på 150 procent.

I ett pessimistiskt scenariot är det mycket som kan gå fel för ett litet bioteknikbolag i ett tidigt skede, däribland risken för fler nyemissioner.

"Ziccum har en teknologi med potential att lösa ett stort problem för läkemedelsbolag som utvecklar biologiska läkemedel. Att potentialen är betydande är tydligt. Värderingen kan man inte heller ha några synpunkter på. Riskerna är dock betydande och bolaget är i en tidig fas och det ställs stora krav på bolagets "virtuella" organisation. Börsplus landar i en neutral hållning till Ziccum", skriver analystjänsten i sin slutsats kring aktien.

Nyheter av Finwire

Snabbfakta om Ziccum

Noteringsdatum
2018-10-25
Storleksklass
Mikrobolag
Lista
Spotlight
Flaggor
1 st
Huvudrådgivare
Aqurat