Freetrailer ökade kundomsättningen med 19 procent i juli och augusti

Teknikbolaget Freetrailer inom delningsekonomin rapporterar en kundomsättningstillväxt på 19 procent för de två första månaderna i det brutna räkenskapsåret, juli och augusti. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tillväxten är störst i Norge med en ökning på 93 procent, medan Danmark ökar med 15 procent och Sverige med 17 procent. Kundomsättningen avspeglar intäkterna från uthyrning av släp till användarna och omfattar inte partnerintäkter.

Intäkterna per släp har ökat markant för räkenskapsårets första två månader jämfört med föregående år. Anledningen till detta är bland annat att effekterna av implementeringen av Freelock har slagit igenom och att det har resulterat i ökad uthyrningsgrad per släp.

"Precis som vi hade förväntat oss har Freelock lyft uthyrningsgraden per släp. Men vår framgång beror även på att kunderna i allt högre grad drar nytta av vårt erbjudande om att förboka släpen och att allt fler köper till försäkringsskydd. Dessutom har vi i samband med förbättringen av vår försäkringsprodukt kunnat upprätthålla försäkringsandelen trots en prisjustering. Den totala resultatförbättringen bekräftar förväntningarna som är beskrivna i memorandumet", säger vd Allan Sønderskov Darré.

Den kraftiga ökningen i Norge av antalet uthyrningar förklaras av en kombination av ökad marknadsföring, ökat antal släp och ökad efterfrågan.

"Vi är nöjda med de resultat vi har uppnått. Vi arbetar efter vår plan och ökar omsättningen, utan att belasta den underliggande vinsten. Det är en solid organisk tillväxt och det är precis vad vi strävar efter som företag", avslutar finanschef Philip Filipsen.

Nyheter av Finwire

Snabbfakta om Freetrailer

Noteringsdatum
2018-06-14
Storleksklass
Mikrobolag
Lista
Spotlight
Flaggor
3 st
Huvudrådgivare
Corpura