Bioarctics vd förvånad över marknadens reaktion, ser resultaten som jättestarka

Bioarctic pressas idag på Stockholmsbörsen efter att bolagets läkemedelsprojekt BAN2401 presenterats mer i detalj under en Alzheimerkonferens i USA under gårdagen. Bioarctics vd Gunilla Osswald förstår inte marknadens reaktion utan framhåller att detaljerna från studien som presenterades igår visar på att resultaten är ännu starkare än vad hon tidigare trodde.

“Det här är de starkaste data som finns i fältet och det är den största studien som har gjorts med positiva resultat. Jag är förvånad över marknadens reaktion om jag ska vara ärlig”, säger hon till Finwire.

I början av juli släppte Bioarctic och partnern Eisai resultat som visade på positiv effekt på Adcoms, det primära effektmåttet i studien. Under konferensen visade Eisai, som driver utvecklingen av läkemedelsprojektet, att behandlingen hade effekt på flera parametrar än Adcoms, vilket Gunilla Osswald tycker är väldigt positivt.

“För mig som jobbat med kliniska studier i över 30 år tror jag mer på data när det finns en konsistens och när det finns effekt på flera parametrar, variabler och biomarkörer”, uppger vd:n.

Gunilla Osswald, som befinner sig i Chicago och var på presentationen igår, påpekar också att hon överraskades positivt av att man såg effekt vid sex och tolv månaders behandling, vilket var tidigare än vad hon hade trott.

“Jag trodde hela tiden att man behövde 18 månader för att visa effekt”, säger Gunilla Osswald.

Behandlingen hade effekt på tre kognitionsskalor och vd:n låter positiv till den fortsatta utvecklingen.

“Sammantaget är det jättestarka data som visar effekt i flera effektparametrar och på flera biomarkörer med en god tolerabilitet av BAN2401 i studien. Detta påverkar hela Alzheimersfältet och ger nytt hopp till patienter och anhöriga”.

Nyheter av Finwire

Snabbfakta om Bioarctic

Noteringsdatum
2017-10-12
Storleksklass
Miljardbolag
Lista
OMX Mid
Flaggor
2 st
Huvudrådgivare
Carnegie