Inhalation Sciences ser intresse från stora bolag - vd

Inhalationsbolaget Inhalation Sciences utvecklar och kommersialiserar laboratorieinstrument för att mäta hur partiklar i inandningsluft påverkar lungor och därmed hälsan. Bolagets kunder är bland annat inom miljö-, kemikalie- och läkemedelsområdet.

Bolaget planerar att börsnotera sitt dotterbolag Ziccum och de ser en god möjlighet att forskningsbolaget kommer att växa snabbare i egen regi. Aktieägare i Inhalation Science kommer att erbjudas förtur till teckning i noteringsemissionen av dotterbolaget och om noteringsplanerna går i lås kommer Ziccum kunna handlas på Spotlight i oktober.

Inhalation Sciences är sedan september förra året noterade på Spotlight Stock Market och i april utsågs Lena Heffler till ny vd i bolaget efter Fredrik Sjövall. Planen är att Heffler ska leda bolaget till kommersiell framgång.

Finwire.tv träffade bolaget nyligen för en #HemmaHos-intervju och grundaren Per Gerde och Lena Heffler berättar om företages produkter, vad de kostar och hur de nu skall nå framgång kommersiellt.

Se #HemmaHos-intervju här: https://www.youtube.com/embed/UCAEW38dowU

Nyheter av Finwire

Snabbfakta om Inhalation Sciences

Noteringsdatum
2017-09-28
Storleksklass
Mikrobolag
Lista
Spotlight
Flaggor
1 st
Huvudrådgivare
Corpura