Affärsvärlden rekommenderar teckna NCAB och Midsummer, sälj Genmab och köp Absolent

Affärsvärlden rekommenderar teckna NCAB och Midsummers nyintroduktioner i den senaste utgåvan. Tidningen ger säljråd för danska Genmab och köpråd för Absolent.

NCAB Group är en välskött mellanhand inom elektronikindustrin som rider på trenden med ett allmänt ökat elektronikinnehåll. Priset på aktien talar för en positiv start på börskarriären, bedömer Affärvärlden som rekommenderar teckna aktien i börsintroduktionen på Stockholmsbörsen.

Midsommer dukar för midsommarfest med sin notering på First North. Bolaget är först på marknaden med böjbara lättviktssolceller. Tidningen bedömer att Midsummer är en högrisknotering värd att teckna.

Danska Genmab var förr en kursraket på Köpenhamnsbörsen, men i måndags föll aktien med drygt 20 procent. Inte undra på det när aktien är så dyr. Aktien handlas till ett p/e-tal på 42 respektive 36 för i år och nästa år. Affärsvärlden ger rådet sälj och köp tillbaka på längre nivåer, kring 810 danska kronor.

Doldisen Absolent på First North levererade ett urstarkt resultat. Tidningen bedömer att aktien har mer att ge trots kursrallyt. Rådet blir att köpa aktien med riktkursen 185 kronor i ett ettårigt perspektiv.

Nyheter av Finwire

Snabbfakta om Midsummer

Noteringsdatum
2018-06-21
Storleksklass
Småbolag
Lista
First North
Flaggor
4 st
Huvudrådgivare
G&W FK

Snabbfakta om NCAB Group

Noteringsdatum
2018-06-05
Storleksklass
Miljardbolag
Lista
OMX Small
Flaggor
2 st
Huvudrådgivare
Carnegie