Irlab tar in nära 139 miljoner kronor i riktad nyemission

Irlab Therapeutics har genomfört en nyemission riktad till amerikanska och svenska investerare. Det handlar om 1,1 miljoner A-aktier som emitteras till kursen 126 kronor per aktie vilket innebär att bolaget får in 138,6 miljoner kronor före emissionskostnader, enligt ett pressmeddelande.

Teckningskursen innebär en rabatt om 4,9 procent jämfört med den volymvägda genomsnittskursen de senaste 30 handelsdagarna.

De som tecknar i emissionen är amerikanska New Leaf Venture Partners, Andra AP-fonden, Tredje AP-fonden, Fjärde AP-fonden, Handelsbanken Fonder samt Thomas Olausson, Sven Sandberg och Alfred Berg Kapitalförvaltning.

”Vi är stolta över att kunna attrahera en amerikansk topprankad biotechinvesterare, tre AP-fonder och välrenommerade svenska investerare med djupa branschkunskaper. Det visar på kvaliteten och potentialen i IRLAB:s forskningsplattform och projektportfölj. Detta är en viktig milstolpe för IRLAB och ger oss än bättre förutsättningar att utveckla säkra och effektiva läkemedel mot Parkinsons sjukdom och andra sjukdomar i det centrala nervsystemet”, säger vd Nicholas Waters i en kommentar.

Nyheter av Finwire

Snabbfakta om IRLAB

Noteringsdatum
2017-02-28
Storleksklass
Småbolag
Lista
First North
Flaggor
4 st
Huvudrådgivare
Stockholm Corp.