Annons

Daniel Svensson:Börsplus portfölj: Vinsthemtagning

Börsplus portfölj har stått sig riktigt bra under maj när börsrallyt ebbat ut och är upp 18 procent i år. Nu tar vi hem vinsten i en av aktierna som drivit på uppgången.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1

Det rör sig om fastighetsbolaget Nyfosa som rusat 47 procent i år. Den uppgången utklassar inte bara börsen utan också de flesta andra fastighetsaktier. Vi är lite frågande till vad som drivit den här uppgången men noterar två saker:

  • Värderingen har gått från en tydlig rabatt kring 20 procent när vi köpte in aktien till en substanspremie kring 12 procent i nuläget. En premie är inget direkt ovanligt i sektorn men aktien har gått från att vara billig till att bli i alla fall normalvärderad, eller kanske något dyr.
  • Vd Jens Engwall har ännu inte satt sin investeringsstil att köpa impopulära tillgångar i fullt bruk. Några mindre affärer har gjorts men mycket krut finns kvar. Vi kan inte undgå att undra hur det skulle tas emot på börsen om Engwall faktiskt gör som han säger – och köper bostadsutvecklare, handelsfastigheter i cityläge eller annat som ratas för stunden.
Annons
Annons
Annons