X
Annons
X

Börsföretagens tröghet stoppar svensk tillväxt

Svenska börsföretag har drabbats av beslutsångest efter finanskrisen, och storföretagen är mycket trögrörliga just nu, vilket kan bromsa tillväxten. Det visar den senaste Säljindikatorn. Två av tre börsföretag anser att det är högsta prioritet att skapa en mer snabbfotad organisation med kortare beslutsvägar under 2011.

De svenska börsföretagen har drabbats av trögare beslutsprocesser efter finanskrisen. Det visar Säljindikatorn från PMP Marknadskonsult som görs bland börsföretagens försäljnings- och marknadschefer, om förändringsbenägenheten och anpassningsförmågan (business agility).

PMP har analyserat svaren och funnit några frågor som flertalet företags ledningsgrupper tar upp som utmaningar: I en majoritet av börsföretagen måste besluten förankras högre upp i organisationen efter finanskrisen. 74 procent av alla svenska börsföretag anser att svenska storföretag (large cap på börslistan) har alldeles för trögrörliga organisationer. 82 procent bland de här storföretagen anser själva att de är alldeles för trögrörliga.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X