Börsbolagen tror på en räntesänkning

Räntan kommer att sjunka eller ligga kvar på samma låga nivå under resten av året. Det tror nio av tio av de svenska börs-vd:arna.

Under strecket
Publicerad
Annons

Idag håller Riksbanken räntemöte och beslutar om räntan ska ligga kvar på samma nivå eller sänkas. Om man får tro Sverges börsbolag så kommer det dock att handla om en räntesänkning. 37 procent av de svenska börsbolagens vd:ar tror nämligen att räntan kommer att sänkas under året, medan bara 11 procent tror på en höjning. Det visar en undersökning av företaget Regi som DI har beställt.
Enligt Föreningssparbankens vd Jan Lidén drivs räntans utveckling på av förväntningarna om en fortsatt låg ränta.

– Det drivs till stor del av en förväntan att räntan ska ned. Men det kan inte hålla på hur länge som helst, så småningom måste räntan vända upp igen, säger han till tidningen.
Men att nio av tio tror att räntan kommer att fortsätta vara låg, speglar också en svag förväntan på den svenska kronan. 35 procent tror att kronan kommer att bli svagare under året, medan 23 procent tror på en förstärkning. Mer än hälften av vd:arna i DI:s undersökning trodde också på en oförändrad eller svag (1-5 procent) börsuppgång.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons