STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mobilspelbolaget Bublar, verksamma inom AR- och VR-spel, startade på onsdagen testperioden av bolagets platsbaserade MMO-spel Otherworld Heroes i form av closed beta-version av spelet.

Det uppger Bublars vd Magnus Granqvist i en statusuppdatering inför bolagets årsstämma den 11 april.

"Intresset har varit stort och cirka 4.000 spelare från 70 länder runt om i världen har anmält sig för att delta. Spelarna kommer att släppas på i omgångar under april och maj och deras viktiga feedback kommer att beaktas inför vidare lansering", skriver Bublar-chefen.

Vidare uppger han att utvecklingen av AR-spelet Hello Kitty går enligt plan. Både Stockholms- och Manila-kontoret är involverade i produktionen. Den kommersiella lanseringen planeras till "slutet av året". Det kan jämföras med bolagets tidigare budskap om en lansering någon gång under 2019.

"Vi har löpande kontakt med Sanrio för att säkerställa att design och funktionalitet blir den absolut bästa med målsättningen att spelet ska bli en global succé", heter det.

Beträffande boxningsspelet Glowing Gloves uppger Bublar att spelet har haft cirka 70.000 nedladdningar. Bolaget testar nu marknadsföring på olika geografiska marknader för att mäta utfall av kampanjer och få in KPI:r. Spelet är kostnadsfritt att ladda ner och har videoannonser samt köp-inuti-app som intäktsmodell.

"Spelmotorn som utvecklats för att kunna styra sin spel-avatar genom kroppsrörelser kommer vi kunna använda för framtida projekt där PvP (Player vs Player)-funktionaliteten ger en ny immersiv upplevelse till mobilspel. Viss riktad annonsering för Glowing Gloves sker nu i samarbete med en av de större webbplatserna om spelnyheter", uppges det.Johan Lind +46 8 5191 7954
Nyhetsbyrån Direkt