AcouSort AB (publ) ("AcouSort") meddelar idag att bolagets produkt AcouWash har nominerats som en av 2018 års bästa innovationer i den vetenskapliga tidskriften The Scientists Top 10 Innovations-tävling. En oberoende jury på tidskriften identifierar varje år de senaste och bästa produkterna och teknologierna som lanseras inom Life Science-fältet. Tidskriften är en av världens största publikationer inom Life Science och är dessutom tongivande inom fältet.

VD Torsten Freltoft kommenterar

"Det är med stor glädje vi meddelar att AcouWash har nominerats som en av 2018 års mest innovativa uppfinningar av The Scientist. Att få detta erkännande av The Scientist är ett starkt kvitto och visar både på styrkan i AcouWash som produkt men även på vår förmåga som bolag att utveckla banbrytande idéer och produkter inom vårt fält. Jag vill även passa på att gratulera de nio andra bolagen som fått utmärkelsen i år!"

Bob Grant, chefredaktör på The Scientist kommenterar

"Varje år framhäver vi på The Scientist både de små stegen och de enorma sprången inom Life Science genom vår Top 10 Innovations-tävling. Från nya, encelliga sekvenser till utvecklingen i nukleaser som används för att utföra CRISPR-genomredigering - årets vinnare är ännu en spännande inblick i biologins framtid."

Hela listan med 2018 års vinnare i Top 10 Innovations finns via följande länk: www.the-scientist.com/2018-top-10-innovations 

Om AcouWash

AcouWash är en cellseparations- och tvätt plattform som möjliggör en varsammare hantering av celler genom en automatiserad process och högre effektivitet än konventionell centrifugering och dessutom kan små cellpopulationer hanteras med minimala förluster. Systemet är särskilt lämpligt för tillämpningsområden som kräver en mycket ren och stabil celltvätt eller som kräver en automatiserad process för att därigenom minska variationer mellan olika cellbatcher. Dessa produktfördelar gör att AcouWash i många situationer är ett bättre val än klassiska centrifuger, vilket idag är den vanligaste metoden för celltvätt.

Om The Scientist

The Scientist är en publikation för aktiva inom Life Science, inriktad på att täcka ett brett spektrum av ämnen som är centrala för studier av cell- och molekylärbiologi, genetik, neurovetenskap och andra biologiska forskningsfält. The Scientist täcker de senaste utvecklingen inom biovetenskap både online och som tryckt tidning och skriver bland annat om trender inom forskning, ny teknik, nyheter, affärer och karriärer. Tidningen läses av ledande forskare inom industri och akademi som värdesätter djupgående analyser och breda perspektiv på ämnen inom Life Science. Tidningen skrivs av framstående forskare och professionella journalister.

För ytterligare information om AcouSort, vänligen kontakta:

Torsten Freltoft, VD
Telefon: +45 2045 0854
E-post: torsten.freltoft@acousort.com

Denna information är sådan information som AcouSort AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 03 december 2018.

Om AcouSort

AcouSort AB (organisationsnummer 556824-1037) är ett teknologiföretag inriktat mot medtech/biotech, baserat i Lund. Bolaget har utvecklat en plattformsteknologi kring akustofores, som är en ny och innovativ metod för att separera, anrika och rengöra celler och andra partiklar för bioanalys, med hjälp av ultraljud. Separation och rengöring av celler är en central del inom forskning och diagnostik gällande flera stora sjukdomsområden, exempelvis cancer och sepsis (blodförgiftning). Bolagets initiala affärsidé är att utveckla vetenskapliga instrument baserade på akustofores för icke-klinisk forskning om biologiska partiklar och celler. Bolaget har dessutom ett antal utvecklingssamarbeten med ledande biotechföretag och har som vision att bli en ledande leverantör av OEM-produkter baserade på akustofores avsedda för hantering av celler och partiklar inom kliniska tillämpningsområden.