STOCKHOLM (Direkt) Forskningsbolaget Aptahem bedömer att starten av de planerade kliniska prövningarna för Apta-1 mot sepsis kommer att försenas med anledning av att tillverkningen av substans är försenad på grund av tekniska utmaningar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det innebär att starten av den kliniska studien inte kommer att kunna ske under det tredje kvartalet i år.

I slutet av augusti meddelade Aptahem att bolagets pågående pre-kliniska toxikologiska utvecklingsprogram rörande Apta-1 försenas i väntan på tillverkning av mer av substansen.

"Aptahem har meddelats att förseningen beror på ett flertal tekniska svårigheter i den kontrakterade tillverkarens produktion", skriver bolaget i fredagens pressmeddelande.

Kontraktstillverkaren arbetar på lösningar. Samtidigt utvärderar Aptahem flera alternativa vägar för att begränsa förseningen. Marknaden kommer att delges fler detaljer när Aptahem har arbetat fram en ny tidslinje och uppskattning av kostnader, uppges det.

"Dagens besked är mycket beklagligt och jag kan inte säga annat än att jag är besviken över att vi inte lyckas hålla vår kommunicerade tidslinje. Men jag är säker på att vi hittar en lösning som kommer att ta oss till nästa steg i utvecklingen så snabbt som mjöligt", säger Mikael Lindstam som är vd för Aptahem vars aktie handlas på Spotlight Stock Market.Johan Lind +46 8 5191 7954
Nyhetsbyrån Direkt