Forskningsbolaget Follicum har tecknat avtal med Centre for Skin Sciences vid University of Bradford för verkningsmekanismstudier.

Tanken är att man skall undersöka verkningsmekanismen med avseende på Follicums olika peptidklasser. Såväl hud/hår-biologi som diabetes kommer att vara föremål för analys i projektet, uppger forskningsbolaget i ett pressmeddelande.

Follicum uppger vidare att en förbättrad karaktärisering av verkningsmekanismen när det gäller företagets båda projekt är viktigt för de pågående partnerdiskussionerna.

"Vi är mycket glada över att ha undertecknat detta avtal. Den stora erfarenheten som CSS bidrar med i projektet är av stor betydelse för att öka förståelsen för våra peptiders verkningsmekanism när det gäller både hår- och diabetesprojektet. Det är viktigt att intensifiera denna forskning när vi nu närmar oss starten av mer avancerade kliniska prövningar i hårprojektet. Förståelsen kommer också att bidra till att vidareutveckla diabetesprojektet. Studierna kommer att initieras i början av 2019 och färdigställas senare samma år", säger vd Jan Alenfall i en kommentar.newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire