Butiksinredningsbolaget Pen Concept har lämnat in ansökningar om företagsrekonstruktion vid
tingsrätterna i Jönköping och Växjö. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ansökningar om företagsrekonstruktion avser Pen-koncernen och omfattar Pen Concept Group, Pen Interiör samt Pen Products. Beslutet baseras på kommande likviditetsbrist och är hänförligt till effekterna av coronaviruset covid-19:s påverkan i verksamheten.

"Effekterna av covid-19 är svåra att exakt förutse men bolaget ser en total inbromsning av bolagets affärsområden mässa/showroom och restaurang. Bolagets orderingång har minskat kraftigt och flera pågående projekt har skjutits fram, vilket innebär en begränsad införsäljning under obestämd tid", skriver Pen Concept.

"Pen har analyserat den framtida ekonomiska utvecklingen och bedömer att likviditetssituationen kommer att vara utmanande. Därav anser Pen att beslutet om företagsrekonstruktion är nödvändigt för att ge bolaget den tid som behövs för att kunna ta sig ur krisen. Det är ett tungt beslut att fatta och bolaget beklagar situationen men kommer att verka för att det sker med en så begränsad påverkan som möjligt för medarbetare och kunder", skriver Pen Concept.

Rekonstruktionerna kommer att ledas av vd i samarbete med föreslagna rekonstruktören advokaten Lars Melin på Advokatfirman Styrks.Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire