Hög tillgänglighet och kvalitet till fasta priser attraherar stora företagskunder till Mekonomen Groups verkstäder. Under det senaste året har koncernens verkstadskoncept MECA och Mekonomen i Sverige tecknat avtal med Avis, LeasePlan, PostNord, Halmstad kommun, Södertälje kommun och senast ett rikstäckande avtal med Uber.

I många städer är det trångt i verkstäderna och det kan ta upp till ett par månader att få en verkstadstid för vissa bilmärken. För företagen och yrkestrafikanterna innebär det stora inkomstförluster att bilen står stilla. Allt fler företag väljer tillgänglig kvalitet hos andra aktörer än biltillverkarnas anslutna verkstäder, över 200 000 bilar är idag ramavtalsanslutna till MECAs och Mekonomens verkstäder i Sverige.

"Vi välkomnar alla tjänstebilsförare med prioriterad tillgänglighet till ett fast pris. Vi förstår bilar och fokuserar på kvalitet, tillgänglighet och flexibilitet för alla som är beroende av att bilen rullar", säger Carl Johan Åström, vd MECA Sweden.

"Billivet ska vara enkelt även för företagare och yrkestrafikanter. Vi erbjuder våra företagskunder ett rikstäckande nätverk av noggrant utvalda verkstäder inom Mekonomen Bilverkstadskonceptet som till storlek och kapacitet kan garantera tillgänglighet", säger Stig Tornell, vd Mekonomen Sweden.

"Vi söker ständigt efter möjligheter att göra det så smidigt som möjligt för yrkesförare att köra med Uber-appen. Idag använder tusentals yrkesförare regelbundet Uber-appen i Sverige för att få körningar och tillgång till ekonomiska möjligheter med ett enkelt knapptryck. Med detta partnerskap vill vi säkerställa att de har fortsatt tillgång till de bästa erbjudandena på marknaden, eftersom de erbjuder sina kunder ett säkert, pålitligt och prisvärt sätt att ta sig runt i sina städer", säger Joel Järvinen, General Manager för Uber Nordics.

"Vi på LeasePlan jobbar ständigt med att utveckla enkelheten för våra kunder och förare. Det smidiga vinner i längden. Vi behöver säkerställa att våra förare får snabb och kvalitativ service till rätt pris", säger Niklas Zetterlund, Chef Operations på LeasePlan.

Bestämmelserna i EU:s gruppundantag säkerställer att alla fristående verkstäder kan få tillgång till teknisk information, reservdelar och specialverktyg på samma sätt som biltillverkarnas anslutna verkstäder. Det här ger bilägarna möjlighet att välja verkstad utan att riskera försämrad nybilsgaranti eller andrahandsvärde på bilen.

För ytterligare information, kontakta

Carl-Johan Åström, vd MECA Sweden
Telefon: +46 (0) 40 671 60 60, E-post: carl-johan.astrom@meca.se

Stig Tornell, vd Mekonomen Sweden
Telefon: +46 (0) 8 464 00 00, E-post: stig.tornell@mekonomen.se

Mekonomen Group består av norra Europas ledande bilservicekedjor, FTZ, Inter-Team, MECA, Mekonomen och Sørensen og Balchen, med egen grossistverksamhet, med fler än 460 butiker och över 3 400 verkstäder vilka arbetar under koncernens varumärken. Vi erbjuder ett brett och lättillgängligt utbud av prisvärda och innovativa lösningar och produkter för konsumenter och företag