Goodbye Kansas Groups dotterbolag Vobling tillkännagav i juli en utökad licens för sin egenutvecklade VR Fire Trainer-produkt gällande Storbritannien. Partner är den största leverantören av brandsäkerhetsprodukter - TG Products.

Som banbrytande företag på den brittiska brandsäkerhetsmarknaden samarbetar partnern TG Products inom ett exklusivt återförsäljarnätverk och kommer att vara ansvarigt för distribution och användning av Voblings VR Fire Trainer-lösning i hela Storbritannien. Därmed adderas Storbritannien till de andra europeiska marknader som redan har licens-avtal: Tyskland, Österrike, Schweiz och Sverige.

VR Fire Trainer är egenutvecklad av Vobling och är en mobil allt-i-ett brandträningslösning. Traditionell brandträning i verklig miljö medför höga kostnader och en process som involverar att hitta byggnader eller platser att sätta eld på samt att skaffa nödvändiga tillstånd för detta. Men VR Fire Trainer är en immersiv VR simulation som inte kräver mer än en öppen yta och är programmerad för att simulera verkliga bränder i en mängd olika situationer.

- Vi är glada att ha hittat en partner med en innovativ lösning för säker utbildning, säger Kevin Andrews, General Manager, TG Products. "VR Fire Trainer är banbrytande innovation för brand- och säkerhetsindustrin. Numera fyller teknik vår vardag, och att på detta sätt kunna förstärka upplevelsen av att effektivt lära sig bekämpa bränder kommer att tas väl emot av våra kunder. Denna unika VR-upplevelse visar hur engagerade vi är i att att ligga steget före när det gäller att leverera det bästa och senaste inom utbildning och tjänster".

TG Products har ett starkt varumärke i branschen och har över hundra års erfarenhet inom brandsäkerhet. Deras engagemang i partnerskapet visar på deras pionjäranda när det handlar om att omfamna nya innovationer.

- Jag är mycket glad över att VR Fire Trainer har rönt ett så stort intresse på marknaden och att vi nu utökar vårt återförsäljarnätverk med en internationellt välrenommerad partner som TG Products. Brandträning på ett enkelt sätt kommer till Storbritannien med en drömpartner!, säger Fredrik Frank, Senior Director Business Development & Partnerships, Vobling.

Statistiken visar att mindre än 50% av arbetstagarna känner sig säkra på hur man använder brandsläckare, och över 50% använder dem felaktigt*. Korrekt brandsäkerhetsutbildning levererad med lösningar som VR-upplevelsen från Vobling räddar liv och minskar risken för kroppsskador och egendomsskador. Den globala marknaden för brandsäkerhetsutrustning förväntas nå 105 miljarder US-dollar 2025 med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 8,8% (CAGR), enligt Grand View Research.

För att lära dig mer om Voblings VR Fire Trainer-upplevelse, och hur ditt företag kan dra nytta av effektivare brandsäkerhetsutbildning, möt oss på den kommande utställningen den 7 till 9 september Monter 4/Q81. Registrera dig för din gratisbiljett på https://www.firesafetyevent.com/tg-products-visitor eller e-post vrfiretrainer@tgproducts.co.uk

TG Products
TG Products kan erbjuda den oberoende installatören de senaste brandsäkerhets- och säkerhetsprodukterna. De har tre brandsläckarsortiment, över 200 produktlinjer med tillhörande brandrelaterade föremål. TG Products har dedikerade kundansvariga, säljstöd, distributions anläggning och miljöåtervinningsanläggning som är centralt baserade i Storbritannien. De har erbjudit know-how inom brandsäkerhetsbranschen i över 100 år.
För mer information kontakta: tgenquiries@tgproducts.co.uk eller besök www.thomas-glover.co.uk

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Frank, Senior Director Business Development & Partnerships, Vobling
e-mail: fredrik.frank@vobling.com, telefon: +46 (0)70 761 58 61

Goodbye Kansas Group
Goodbye Kansas Group AB (publ) är ett ledande företag inom visuellt innehåll och framväxande teknologier. Företaget skapar prisbelönta visuella upplevelser för alla media och erbjuder produkter och lösningar med möjlighet att skala, som kombinerar avancerad teknologi med artisteri i världsklass. Tjänster inkluderar VFX, Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR), Performance Capture & Scanning, Real Time expertis, Design, Animation, produktion av Game Cinematics, Digital Humans samt utveckling av IP:n och skalbara produkter.

Gruppen består av: Goodbye Kansas Studios (visuella upplevelser för film, TV och dataspel), Infinite Entertainment (film- / TV-samproduktioner & IP-utveckling), Vobling (virtuell träning och XR) Sayduck (3D / AR SaaS-lösningar för e- handel), Virtual Brains (kartbaserade mobilspel) och Plotagon (3D-animationsfilmmotor). Goodbye Kansas Group är noterat på Nasdaq First North Growth Market och har studior och kontor i Stockholm (HQ), London, Helsingfors, Vilnius, Belgrad, Los Angeles, Peking och Manila.

Bolaget har G&W Fondkommission som Certified Adviser, Kungsgatan 3, Stockholm, Stockholm, email: ca@gwkapital.se, tel. 08-503 000 50.

Nyheter