Det emissionsaktuella forskningsbolaget Idogen arbetar nu med processutveckling och uppskalning till klinik nivå. Målet är att gå in i klinik under 2020 och under 2021 väntas de få svar på om det fungerar. Därefter är tanken att bolaget ska göra en affär med de stora läkemedelsbolagen. Det sade bolagets vd Lars Hedbys under Aktiespararnas Stora Aktiedagen i dag.

Lars Hedbys uppger att bolaget redan nu är ute och pratar med stora läkemedelsbolag som tycker att det är väldigt intressant med immunterapi. Han påpekar att även om bolaget ser ett stort intresse så är läkemedelsbolagen extremt känsliga för risk och vill se att det fungerar i klinik först.

“Vi bedömer att det inte går att göra några affärer innan vi gjort studier i klinik”, sade han.

Idogen genomför nu en emission som ska ge bolaget knappt 61 miljoner kronor. Emissionen är garanterad till 80 procent. Får bolaget in 100 procent av emissionen bedöms pengarna räcka till juni år 2020 och om bolaget får in det garanterade beloppet på 80 procent av emissionen ska pengarna räcka till april samma år.

I samband med emissionen planerar bolaget att byta lista till Nasdaq First North tidigt under nästa år.

“Vi är på väg till Nasdaq First North Premier som är börsens trappsteg på väg till stora börsen”, sade Lars Hedbys.

Forskningsbolaget vilar på tre ben: utvecklingen inom blödarsjuka, transplantation och det senaste tillskottet som riktar sig mot autoimmuna sjukdomar.

Det sistnämnda området befinner sig fortfarande på forskningsstadiet och bolaget försöker nu välja ut sjukdomar som det ska börja med.

“Vi letar efter sjukdomar med särläkemedelpotential som passar vår teknologi”, sade bolagets vd.

På en publikfråga om inte tre projekt är lite för mycket för ett bolag i Idogens storlek svarade Lars Hedbys:

“Än så länge kostar projekten inte så mycket, det är när de kommer till klinik det blir dyrt. Jag kan tänka mig att man går in med två projekt men inte mer”, sade han.

Bolagets största utmaning i dagsläget är att få processen att fungera i labbskala och därefter att skala upp processen för kliniskt bruk.

“Vi har fått en del intressanta resultat men måste visa att det är reproducerbart och robust också”, sade Hedbys. Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire