Butiksinredningsbolaget Easyfill lämnar i ett nyhetsbrev på torsdagen en kommentar av marknadsläget med anledning av spridningen av coronaviruset.

Avseende Easyfill har bolaget tidigare aviserat flera ordrar genom pressmeddelanden.

Multideck tillverkaren Exkal i Spanien beställde i början av mars produkter för 600 000 kronor och dessa levererades ut i måndags. En multideck-tillverkare i Europa informerade den 25 mars att man just nu förbereder att ta in Easyfills patenterade produkt som standard i sin produktportfölj för en av sina multideck.

"När det gäller läskedryckskylskåp och Enjoy så är högsäsongen 1 mars till 30 juni och där ser vi en markant minskning. Våra kunder är Spendrups, Carlsberg, Åbro och Axfood och visst har beställningarna minskat men det är absolut inte stopp, eftersom livsmedelsbutikerna säljer mer varor är någonsin och då blir effektiv hantering ännu viktigare än tidigare", skriver bolaget.

"Under första kvartalet kommer inte försäljningen att vara mycket lägre än samma kvartal 2019, hur det sedan blir är omöjligt att sia om eftersom kylskåpen som finns på lagret i Bräcke för respektive kund avropas dagligen och levereras samt faktureras", fortsätter Easyfill.

När det gäller Ebeco är Slovakien är också satt i karantän men inga arbetsplatser är stängda. PÅ bolagets fabrik i Nizna arbetar man just nu tvåskift med att tillverka produkter för Easyfill samt släpvagnar till Mobiheat. Vidare fortsätter tillverkning och leveranser av Walltrailer till Pongratz.

"Vad som sker framåt är ju svårt att sia om men vi följer utvecklingen och följer de riktlinjer som respektive lands myndigheter beslutar om och vi genomför nu åtgärder för att minska bolagets kostnader i detta extremt utsatta läge. Det innebär bland annat att all personal på Easyfill samt Enjoy Sales korttidspermitteras i olika utsträckning enligt de nya regelverk som fastslagits av regeringen. Liknande åtgärder vidtas även i Norge och Tyskland. Vår fabrik i Nizna har även de infört restriktioner men produktionen fortgår som framgår ovan och än så länge ser vi inte några problem med råvarutillförsel och därmed inte heller några problem att leverera de ordrar som inkommit", avslutar Easyfill nyhetsbrevet. Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire