Goodbye Kansas Studios har levererat visuella effekter till BBC’s nya thrillerserie "Vigil".

Goodbye Kansas Studios var huvudleverantör för seriens alla visuella effekter, vilket också inkluderade skapandet av seriens atomubåt och digitala vatteneffekter.

Det första avsnittet av Vigil hade premiär på BBC One och BBC iPlayer den 29 augusti och sågs av 10,2 miljoner tittare de första sju dagarna, vilket är de bästa siffrorna för en ny dramaserie på BBC i år.

Vigil beskrivs som en "djuphavsthriller" där en spårlöst försvunnen fisketrålare och ett dödsfall ombord på atomubåten Vigil leder till en djup konflikt mellan polisen och brittiska flottan och underrättelsetjänsten.

- Vi valde Goodbye Kansas för deras stora erfarenhet av att skapa vattenmiljöer. Goodbye Kansas hade VFX Supervisors på plats under inspelningarna och arbetade tätt tillsammans med oss med bildkomposition och att hitta de bästa lösningarna för alla komplexa scener som krävde digitala effekter, säger James Strong, regissör och Exekutiv producent av serien.

Att vara en huvudleverantör av VFX för en BBC -serie var ännu en viktig milstolpe för Goodbye Kansas Studios i London.

VD för Goodbye Kansas Studios i London, James Prosser, kallar Vigil en av de mest framgångsrika produktionerna hittills för teamet i London. "Hela teamet fortsätter att överraska mig med sin skicklighet och konstnärliga vision och levererade effekter i världsklass från våra studios i både London och Stockholm!”

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Levin, Koncernchef och VD, Goodbye Kansas Group
e-mail: peter.levin@goodbyekansas.com Telefon: +46 (0) 73 041 63 93

Goodbye Kansas Group
Goodbye Kansas Group AB (publ) är ett ledande företag inom visuellt innehåll och framväxande teknologier. Företaget skapar prisbelönta visuella upplevelser för alla media och erbjuder produkter och lösningar med möjlighet att skala, som kombinerar avancerad teknologi med artisteri i världsklass. Tjänster inkluderar VFX, Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR), Performance Capture & Scanning, Real Time expertis, Design, Animation, produktion av Game Cinematics, Digital Humans samt utveckling av IP:n och skalbara produkter.

Gruppen består av: Goodbye Kansas Studios (visuella upplevelser för film, TV och dataspel), Infinite Entertainment (film- / TV-samproduktioner & IP-utveckling), Vobling (virtuell träning och XR) Sayduck (3D / AR SaaS-lösningar för e- handel), Virtual Brains (kartbaserade mobilspel) och Plotagon (3D-animationsfilmmotor). Goodbye Kansas Group är noterat på Nasdaq First North Growth Market och har studior och kontor i Stockholm (HQ), London, Helsingfors, Vilnius, Belgrad, Los Angeles, Peking och Manila.

Bolaget har G&W Fondkommission som Certified Adviser, Kungsgatan 3, Stockholm, Stockholm, email: ca@gwkapital.se, tel. 08-503 000 50.

Nyheter