• NENT Group och Viaplays första partnerskapet i Estland
  • Det framgångsrika strategiska partnerskapet med Elisa utökas till ny marknad
  • NENT Group lanserar sin streamingtjänst Viaplay i Baltikum den 9 mars

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Nordens ledande streamingföretag, och Elisa, Estlands marknadsledande TV och telcoföretag har tecknat ett nytt distributionsavtal. Partnerskapet har ingåtts inför Viaplays lansering i Estland den 9 mars. NENT Group och Elisa har redan ett pågående strategiskt partnerskap i Finland och det här avtalet visar på styrkan och attraktiviteten av Viaplays unika innehåll och användarvänlighet.

NENT Group och Elisas nya distributionsavtal i Estland ger Elisas kunder access till NENT Groups streamingtjänst Viaplays premiuminnehåll och fler detaljer kring partnerskapet kommer inom en snar framtid. Viaplay lanseras i Estland, Lettland och Litauen med ett paket som kommer att kosta 9.99 euro i månaden.

Kim Poder, NENT Group Chief Commercial Officer: "Jag är verkligen glad att kunna presentera vårt utökade partnerskap med Elisa, denna gång i Estland. Det visar på framgången med vårt nuvarande partnerskap och styrkan i Viaplays innehåll och produkt. Vi ser fram emot att kunna erbjuda Elisas estniska kunder möjligheten att prova på vår streamingtjänst och låta sig underhållas av all fantastisk sport, internationella serier och filmer, barninnehåll samt egna originalproduktioner som finns i vårt utbud."

Andrus Hiiepuu, Chef för Elisas privatkundsenhet: "Ett av Elisas mål är att kunna erbjuda våra kunder ett kvalitativt och heltäckande innehåll i en och samma produkt. I samarbete med NENT Group kommer vi kunna säkerställa att våra kunder i framtiden får njuta av ett ännu bredare utbud av underhållning. Vi ser en god synergi mellan Elisa Huubs utbud och Viaplay, och våra kunder kommer att få tillgång till exklusivt innehåll från både inhemsk och utländskt håll samt förstklassiga sportsändningar."   

Om Viaplay och Elisa
Viaplay är Nordens ledande streamingtjänst. Under 2021 lanseras Viaplay i Estland, Lettland, Litauen, Polen och USA, med lansering i ytterligare fem marknader fram till 2023. Viaplay nådde 3 miljoner abonnenter under 2020.

Viaplay erbjuder innehåll i fyra kategorier - originalproduktioner, filmer och serier, barninnehåll och direktsänd sport - och kan ses var som helst, när som helst och på nästan vilken enhet som helst. Tjänsten erbjuder även innehåll genom electronic sell-through (EST), transaction video on-demand (TVOD) och TV Everywhere (TVE). På senare åren har Viaplay kraftigt ökat sitt erbjudande av originalinnehåll, vilket är mycket populärt bland kunder i Norden och som även nått en global publik då de internationella rättigheterna har köpts av mediebolag runt om i världen.

Viaplays tekniska plattform är snabb och skalbar och användare kan streama innehåll på flera enheter samtidigt, se filmer och serier i offlineläge samt skapa flera personliga profiler.

Elisa Eesti AS (www.elisa.ee) ingår i Elisa Group och är marknadsledande i Estland inom telecom. De erbjuder underhållning, informationsteknik och telekommunikationstjänster och skapar säkra nätverks- och datacenterlösningar för kunder. Med nästan 1000 anställda har Elisa målsättningen att bli Estlands största kommunikations- och underhållningsleverantör. Elisa erbjuder alla sina kunder mobildata, fasta internet- och TV-tjänster samt sin exklusiva TV-plattform för originalinnehåll Elisa Huub. Elisa Estlands affärsklientenhet ger företag och offentlig sektor nätverks- och IT-infrastrukturlösningar för att öka deras effektivitet och säkerhet. Företagets omsättning år 2020 var 180 miljoner euro.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group) är Nordens ledande streamingföretag och vår vision är att bli Europas främsta streamingbolag. Vår streamingtjänst Viaplay finns i varje nordiskt land och lanseras i Estland, Lettland, Litauen, Polen och USA under 2021, med lansering i ytterligare fem marknader fram till 2023. Vi driver streamingtjänster, TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag där vårt syfte är att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Med huvudkontor i Stockholm och ett globalt perspektiv, är NENT Group noterat på Nasdaq Stockholm (`NENT A' och `NENT B').

Kontakta oss:
press@nentgroup.com(eller Roberta Alenius, Head of Corporate Communications: +46 70 270 72 17)
investors@nentgroup.com(eller Matthew Hooper, Chief Corporate Affairs Officer: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr (https://www.flickr.com/photos/nentgroup)

Följ oss:
nentgroup.com (http://www.nentgroup.com/) / Facebook (http://www.facebook.com/nentgroup) / Twitter (http://www.twitter.com/nent_group) / LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/nentgroup) / Instagram (http://www.instagram.com/nentgroup)

Integritetspolicy:
För att läsa NENT Groups integritetspolicy, klicka här (https://www.nentgroup.com/site-services/privacy-policy)