STOCKHOLM (Direkt) Nuevolutions samarbetspartner Amgen har valt att utnyttja sin rätt till det andra prekliniska cancerprogrammet, som är en del av forskningsprogrammet tillsammans med Nuevolution kring multipla program.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Amgen utövade sin "Opt-In"-rättighet i det första cancerprogrammet i juli 2018.

"Som ett resultat av denna Opt-In kommer Amgen nu att ansvara för samtliga kommande kostnader, som uppkommer hos båda parter, för forskning och utveckling av programmet. Nuevolution kommer att behålla ägandet av programmet tills Amgen eventuellt beslutar att använda sin ensamrätt att exklusivt licensiera programmet", skriver bolaget pressmeddelandet som skickades ut på onsdagskvällen.

För varje program som Amgen licensierar är Nuevolution berättigat att erhålla en licensavgift på minst 10 miljoner dollar plus eventuella milstolpar och royalties på framtida försäljning.

"Dessa kombinerade betalningar kan uppgå till upp till 410 miljoner USD per program plus royalties", skriver bolaget.

Parterna kommer nu gemensamt att inleda forskningsprocessens sena fas med det ömsesidiga målet att eventuellt nominera kommande klinisk utvecklingskandidat.

"Vi är mycket nöjda att samarbetet fortskrider så snabbt och positivt", säger Nuevoltions vd Alex Haahr Gouliaev.

"Vi ser fram emot den fortsatta gemensamma forskningen, nu kring två program, samt att arbeta för att utveckla ytterligare program", säger han vidare.

Nuevolution släppte på onsdagskvällen även sin rapport för det tredje kvartalet. Rörelseresultatet uppgick till -24,3 miljoner kronor (-30,3) under kvartalet.Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt