STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Medivir beräknar att de löpande kostnaderna kommer att vara en tredjedel av tidigare nivå i det tredje kvartalet 2019.

Det framgår av rapporten.

Efter sin omorganisation har organisationen reducerats från 75 till 17 anställda. I den nya organisationen bedrivs inte längre någon preklinisk forskning utan fokus ligger på klinisk utveckling samt affärsutveckling.

Medivirs vd Uli Hacksell konstaterar i vd-ordet "att den nya organisationen nu arbetar fokuserat, effektivt och omsorgsfullt med bolagets kliniska portfölj samt affärsutveckling".

Den pågående fas 1-studien med MIV-818, för behandling av levercancer, har inkluderat sex patienter. Resultaten från den första delen av fas 1-analysen, som studerar säkerhet, tolerabilitet och farmakokinetik, ska vara tillgängliga för analys under det andra kvartalet 2019.

I artrosprojektet MIV-711 med den så kallade cathepsin K-hämmaren är siktet fortsatt inställt mot att etablera ett licens- eller samarbetsavtal. Även för remetinostat, för behandling av den ovanliga formen av blodcancer, Mycosis fungoides som är den vanligaste typen av kutant T-cellslymfom, är målet att hitta en kommersiell partner för fas 3-studier och en potentiell kommersialisering.

I projektet för birinapant för behandling av solida tumörer är planen att ha resultatet från en futilitetsanalys med högst 14 av 28 patienter under det fjärde kvartalet 2019.Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt