(Stockholm, 7 maj 2019) - Autoliv Inc. (NYSE: ALV och SSE: ALIVsdb), världens ledande bilsäkerhetsföretag, meddelar att Frithjof Oldorff utses till chef för Autoliv Europe och medlem av Autolivs koncernledning. Han väntas börja på Autoliv senast i september 2019.

Frithjof Oldorff har omfattande erfarenhet av att leda utvecklings- och förändringsarbete i globala fordons- och industriföretag. Han är för närvarande anställd på Gentherm, Inc. som chef för affärsområde Automotive. Hans arbete på Gentherm följer efter en mångårig karriär i olika positioner inom Faurecia, en operativ roll inom Freudenberg och COO för W.E.T. Automotive Systems. 

- Jag ser fram emot att välkomna Frithjof Oldorff till ledningen och arbetet med att leda Autoliv Europe mot förbättrad utveckling. I och med att Frithjof blir en del av ledningsgruppen tillför vi ytterligare en stark representant för vårt förändringsarbete till organisationen och en ledare som bidrar till att ta vår prestation till nästa nivå. Frithjof kommer att tillföra värdefulla insikter inom ledarskap både till Autoliv Europe och till vår globala ledningsgrupp, säger Mikael Bratt, VD och koncernchef för Autoliv.

Frithjof Oldorff efterträder Mike Hague, som lämnat Autoliv för nya utmaningar. Under övergångsperioden är Frank Mewaldt tillförordnad chef för Autoliv Europe utöver sin roll som Vice President för Quality, Europe.

För ytterligare information kontakta: 
Media: Stina Thorman, Corporate Communications, tfn +46 (0)8 587 206 50 
Investerare och analytiker Anders Trapp, Investor Relations, tfn +46 (0)8 587 206 71 
Investerare och analytiker Henrik Kaar, Investor Relations, tfn +46 (0)8 587 206 14

Om Autoliv 
Autoliv Inc. är världens ledande bilsäkerhetsföretag, och genom våra dotterbolag utvecklar och tillverkar vi bilsäkerhetssystem, såsom krockkuddar, säkerhetsbälten, rattar och system för skydd av fotgängare till alla större biltillverkare i världen. Våra produkter räddar över 30 000 liv varje år och förebygger tio gånger fler allvarliga olyckor.  
Våra närmare 67 000 medarbetare i 27 länder brinner för visionen Saving More Lives och kvaliteten är kärnan i allt vi gör. Vi har 14 tekniska centra med 19 testbanor. Omsättningen under 2018 uppgick till 8 678 miljoner USD. Aktierna är noterade på New York Stock Exchange (NYSE:ALV) och de svenska depåbevisen på Nasdaq Stockholm (ALIV SDB). För mer information besök www.autoliv.com.