Dynamic Code meddelar att forskning bekräftar att tester fungerar för diagnosen bakteriell vaginos. Detta tros gynna bolagets självtest för åkomman.

Molekylära tester ger diagnos för bakteriell vaginos, eller slidkatarr som det ibland kallas. Journal of Women’s Health and Gynecology har publicerat en artikel där en professor i obstetrik och gynekologi, Per-Göran Larsson, i en omfattande klinisk studie drar slutsatsen att molekylära tester ger en precis och säker diagnos av åkomman.

"Dynamic Codes självtest för bakteriell vaginos skulle kunna revolutionera kvinnohälsan. Jag kan nu med säkerhet säga detta efter att ha validerat testet i min forskning och kunnat visa att det funkar", säger professorn.

Bolaget menar att deras självtester är ett bättre alternativ till dagens diagnostik.

"Idag diskuteras olika behandlingsmetoder av bakteriell diagnos, men för att få rätt behandling krävs först och främst rätt diagnos. Idag ska vården använda den så kallade Amsels-metoden för diagnosticering, där tre av fyra kriterier krävs för att säkerställa en diagnos: flytningens karaktär, snifftest, pH-mätning och mikroskopering. Vanligtvis undersöks dock inte kvinnan baserat på samtliga kriterier vid läkarbesök. Det viktigaste kriteriet, undersökning i mikroskop, utförs i stort sett aldrig.Tidigare studier inom området har påvisat att statistiken för felaktiga diagnoser för vaginala komplikationer är hög."Love Josefsson
love@finwire.com, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire