• NENT Group och RiksTVs framgångsrika partnerskap utvidgas och förlängs
  • Partnerskapet återspeglar NENT Groups unika innehållsutbud och strategiska fokus på långsiktiga distributionsavtal
  • Viaplay och alla NENT Groups norska TV-kanaler fortsätter att vara tillgängliga via RiksTV och Vsport-kanalerna läggs till i RiksTVs streaming-erbjudande

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Nordens ledande streamingföretag, och den norska TV-operatören RiksTV har kommit överens om att utöka sitt långsiktiga distributionsavtal, som ger norska tittare tillgång till NENT Groups streamingtjänst Viaplay och TV-kanaler. Avtalet har förlängts till september 2023, vilket innebär att Viaplay fortsätter att distribueras via RiksTVs streamingtjänst Strim tillsammans med NENT Groups TV3-, TV6- och V4-kanaler.

Avtalet innebär att  NENT Groups innehåll kommer att finnas tillgängligt både på RiksTVs streamingtjänst och TV-plattformar, och visar på NENT Groups engagemang för att hitta innovativa vägar att nå ut till människor med Nordens bästa underhållning. NENT Groups innehåll når hundratusentals av RiksTVs kunder i Norge, där erbjudandet finns tillgängligt för 98 % av hushållen. RiksTV fortsätter att erbjuda TV3, TV6, V4 och NENT Groups Vsport-kanaler till sina TV-kunder. Dessutom får kunderna tillgång till en så kallad seven-day catch-up service, som ger tittare möjligheten att se program i efterhand i upp till sju dagar efter första sändningsdatum. Utöver detta kommer RiksTV att lansera NENT Groups Vsport-kanaler som en del av deras erbjudande på Strim.

Kim Poder, NENT Group Chief Commercial Officer: "Vi är väldigt nöjda över att ha förlängt och utökat detta framgångsrika partnerskap med RiksTV, vi ser många möjligheter på den norska marknaden. Under de nästkommande åren kommer norska kunder att kunna se alpin och nordisk vintersport, Premier League, Champions League, Bundesliga, IHF och EHF handbollsmästerskap och European Tour golf tillsammans med Viaplay Originals, internationella filmer och serier samt barninnehåll. Jag är stolt över vårt långvariga partnerskap och att kunna fortsätta erbjuda vårt innehåll till RiksTVs kunder."

Jérôme Franck-Sætervoll, VD för RiksTV: "Det här är ett viktigt distributionsavtal för oss. Vi fortsätter att förse våra kunder med en spännande blandning av streaming och linjär TV i ett och samma distributionsavtal. NENT Group investerar enormt mycket i sport och deras sportportfölj växer snabbt. De har säkrat internationella sporter som världscupen och världsmästerskapen i både alpint och längdskidåkning, samt skridsko och världens bästa damfotbollsligor på sina kanaler. Det är innehåll som våra kunder vill ha."

Samarbetet med RiksTV speglar NENT Groups strategiska fokus på långsiktiga distributionsavtal som säkerställer bred räckvidd för dess streamingtjänster och TV-kanaler över hela Norden.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group) är Nordens ledande streamingföretag och vår vision är att bli Europas främsta streamingbolag. Vår streamingtjänst Viaplay finns i varje nordiskt land och lanseras i Estland, Lettland, Litauen, Polen och USA under 2021, med lansering i ytterligare fem marknader fram till 2023. Vi driver streamingtjänster, TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag där vårt syfte är att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Med huvudkontor i Stockholm och ett globalt perspektiv, är NENT Group noterat på Nasdaq Stockholm (`NENT A' och `NENT B').

Kontakta oss:
press@nentgroup.com(eller Roberta Alenius, Head of Corporate Communications: +46 70 270 72 17)
investors@nentgroup.com(eller Matthew Hooper, Chief Corporate Affairs Officer: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr (https://www.flickr.com/photos/nentgroup)

Följ oss:
nentgroup.com (http://www.nentgroup.com/) / Facebook (http://www.facebook.com/nentgroup) / Twitter (http://www.twitter.com/nent_group) / LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/nentgroup) / Instagram (http://www.instagram.com/nentgroup)

Integritetspolicy:
För att läsa NENT Groups integritetspolicy, klicka här (https://www.nentgroup.com/site-services/privacy-policy)