SciBase meddelar idag om den första ordern till ett flertal kliniker från en stor dermatologikedja. Advanced Dermatology, P.C., är en amerikansk dermatologigrupp bestående av över 40 kliniker i New York tri-state området.

Den initiala ordern består av sex Nevisense system och elektroder. Advanced Dermatology, P.C.  med över 40 kliniker är en av de största klinikkedjorna i New York/tri-state området och har möjligheten att bli en nyckelkund för SciBase på den amerikanska marknaden.

"Vi ser fram emot att integrera Nevisense i vår grupp av praktiker och förse våra patienter med innovativ FDA-godkänd teknik för tidigast möjliga upptäckt av melanom", säger Dr Fox grundare och chef för Advanced Dermatology, P.C., the Center for Laser and Cosmetic Surgery.

"En del av vår strategi i USA är att fokusera på större grupper av dermatologikliniker och detta är den första ordern till multipla kliniker vi erhåller från en sådan grupp. De har utvärderat Nevisense i en pilot och har nu gjort en initial order bestående av sex Nevisense system med elektroder. Även om ordervärdet i sig är relativt begränsat så är detta ett viktigt erkännande för Nevisense potential när vi arbetar för att penetrera den stora amerikanska marknaden", säger Simon Grant, VD SciBase.

För mer information, vänligen kontakta:
Simon Grant, vd SciBase
Tel: +46 72 887 43 99
Email: simon.grant@scibase.com 

Certified Advisor (CA):

Avanza

Tel: +46 8 409 421 20

Email: corp@avanza.se

Om SciBase och Nevisense
SciBase är ett medicinteknikbolag med huvudkontor i Sundbyberg, som utvecklat och säljer ett unikt "point-of-care" instrument för utvärdering av olika hudsjukdomar såsom hudcancer och atopisk dermatit. Den första produkten Nevisense är ett hjälpmedel för detektion av malignt melanom, den farligaste formen av hudcancer. Vidareutveckling har lett till att Nevisense också kan användas som ett verktyg för att utvärdera hudens barriärfunktion och inflammation. Bolaget grundades av Stig Ollmar, forskare på Karolinska Institutet. Produkten baserar på omfattande forskning, och i den största kliniska studien som hittills genomförts för detektion av malignt melanom har Nevisense fått resultat som visar på värdet av metoden för sjukvården. Nevisense är godkänd för försäljning inom EU (CE-märkning), TGA-godkännande i Australien samt godkänt av FDA i USA (PMA). Nevisense är baserad på en metod som kallas Elektrisk Impedansspektroskopi (EIS) som upptäcker maligna vävnader genom att mäta motståndet av elektriskt ström i cellerna. SciBase är noterat på First North Growth Market ("SCIB"). Mer information finns på www.scibase.com .