STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Grafdatabasbolaget Neo4j, som startades i Sverige, har slutfört en finansieringsrunda som tillför bolaget 325 miljoner dollar, motsvarande 2,7 miljarder kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Detta innebär den största investeringen någonsin i ett privatägt databasbolag och höjer värderingen av Neo4j till över 2 miljarder dollar", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Den nya finansieringsrundan leds av franska Eurazeo och GV (tidigare Google Ventures). Vidare deltar de tidigare investerarna Creandum, Greenbridge och One Peak, samt de nya investerarna DTCP (tidigare Deutsche Telekom Capital Partners) och Lightrock.

Finansieringen gör det möjligt för Neo4j att höja takten i utvecklingen av innovativa produkter som utnyttjar grafteknik för att överträffa de högsta kundkraven när det gäller dataforskning, maskininlärning, molnbaserad IT och realtidsprestanda, skriver bolaget.

Neo4j, som grundades i Sverige 2007, är idag världens mest använda grafdatabas, heter det i pressmeddelandet.Fia Forsman +46 8 5191 7923
Nyhetsbyrån Direkt