Tobias Lindquist har blivit utsedd till CFO och medlem av ledningsgruppen för Alimak Group AB. Tobias Lindquist tillträder senast den 1 september 2018.

Tobias Lindquist är idag Chief Financial Officer English First på EF och har varit stationerad i Kina de senaste tio åren. Dessförinnan har han haft flera olika roller inom EF såväl som på 3IC Inc och Ericsson. Han har BA degrees från Stockholms Universitet samt Middlesex University.

"Vi är väldigt glada att få välkomna Tobias Lindquist till Alimak Group. Han är ett starkt och bra tillskott till koncernen och vi ser fram emot att arbeta med honom när det gäller att utveckla CFO-funktionen ytterligare", säger Tormod Gunleiksrud, vd Alimak Group.

Tillförordnad CFO Stefan Rinaldo kommer att fortsätta i sin roll som Chief Operational Officer.

"Jag är glad över att bli en del av Alimak Group och känner starkt för företagets engagemang för ökad kundsäkerhet, produktivitet och lönsamhet. Jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter till företagets intressanta resa framåt", säger Tobias Lindquist.

För mer information, kontakta:

Tormod Gunleiksrud, vd, +46 8 402 14 40

Mathilda Eriksson, IR Manager, +46 8 402 14 41

Denna information är sådan information som Alimak Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 24 maj 2018 kl 11:55 CEST.

Om Alimak Group 
Alimak är en världsledande leverantör av vertikala transportlösningar för industri- och byggsektorn i mer än 100 länder. Alimak utvecklar, tillverkar, säljer och utför service av vertikala transportlösningar med fokus på att skapa mervärde för kunden genom säkerhet, högre produktivitet och kostnadseffektivitet. Gruppens produkter och lösningar saluförs under varumärkena Alimak Hek, CoxGomyl, Manntech och Avanti. Alimak har mer än 67 000 hissar, plattformar, servicehissar och BMU-enheter installerade runt om i världen. Alimak grundades 1948 i Skellefteå, har sitt huvudkontor i Stockholm, 12 produktionsanläggningar i 8 länder och 2 400 anställda globalt. www.alimakgroup.com