Redovisningsspecialisten Promikbook har beslutat att genomföra en riktad nyemission till Euro Finans som blir ny storägare i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Promikbook genomför en riktad nyemission av 20 miljoner aktier till teckningskursen 31 öre per aktie aktie. Bolaget tillförs emissionslikviden om 6,2 miljoner kronor under november. Euro Finans blir därmed ny storägare i Promikbook med 24,7 procent av aktierna i bolaget.

Promikbook och Euro Finans har under en tid diskuterat ett nära samarbete mellan bolagen.
Bolagen kommer att bygga ihop sina tjänster vilket kommer att göra det mycket enkelt för en användare till Promikbook att sälja sina fakturor och finansiera sin verksamhet. Ett samarbetsavtal har upprättats gällande fakturaköp där parterna fördelar intäkterna mellan bolagen. Euro Finans finansierar årligen fakturor till ett värde på mer än 5 miljarder kronor.

”Det är mycket positivt att Promikbook får en ny engagerad ägare där samarbetet mellan bolagen kommer att gynna båda bolagens verksamhet. Det kommer verkligen att bli ett lyft för Promikbooks framtida verksamhet”, säger Hans Orre, vd för Promikbook.Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire